Όταν οι προσευχές εισακούονται : ένα ημιτελές μυθιστόρημα - Capote, Truman, 1924-1984 (Καστανιώτης, 1993)
Ο Π. Μπ. Τζόουνς, αγνώστου πατρός και μητρός, φεύγει 13 ετών από το αυστηρό ορφανοτροφείο στο οποίο μεγάλωσε για να γνωρίσει τον κόσμο. Χωρίς να έχει κανενός είδους ηθικές αναστολές, αρχίζει να προσφέρει το κορμί του «για σοκολάτες» ήδη από την προεφηβική του ηλικία, χωρίς να κάνει διακρίσεις αν το αντάλλαγμα θα του το δώσουν άντρες ή γυναίκες. Θα βρεθεί σε κοσμικά σαλόνια και σε κύκλους διανοουμένων ως ένα περιφερόμενο ζωντανό εμπόρευμα που δεν βρίσκει άλλον τρόπο επιβίωσης από το να «κρίνει για να μην κρίνεται». Ένα αμφιλεγόμενο λογοτεχνικό ταλέντο είναι το μόνο που έχει να επιδείξει ως δικαίωση της ύπαρξης του σε έναν κόσμο του οποίου , τελικά, είναι σύμπτωμα και γόνος.