Νόμος και εξουσία - Kropotkin, Petr Alekseevich 1842-1921 (Θεωρητικοί της αναρχίας)
Όταν στην κοινωνία βασιλεύει η άγνοια και στα πνεύματα η σύγχιση, οι νόμοι πληθαίνουν. Οι άνθρωποι τα περιμένουν όλα από τη νομοθεσία και αφού κάθε καινούριος νόμος είναι μια καινούρια αποτυχία, αναγκάζονται να ζητούν αδιάκοπα από το νόμο αυτά που μπορούν να προέλθουν μόνο από εκείνους τους ίδιους, από την εκπαίδευση τους και από την κατάσταση των ηθών τους.