Το εγκόλπιον του καλού μπλoφαδόρου για το ποδόσφαιρο - Manson, Mark (Δίαυλος, 2002)
Αν δεν μπορείς να μιλήσεις για το ποδόσφαιρο δεν μπορείς να συμμετάσχεις στη σύγχρονη κοινωνική ζωή. Σε καθωσπρέπει χώρους όπου άλλοτε άκουγες κοινωνιολογικές διαμάχες για τη συνεισφορά του Μαρκούζε στη διαμόρφωση της μαζικής κουλτούρας, σήμερα οι ίδιοι παριστάμενοι σχολιάζουν τις ικανότητες του Μπέκαμ και την ατμόσφαιρα του Καμπ Νου. Αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα άριστης προετοιμασίας στη μάχη της κοινωνικής εικόνας και διάκρισης, οι εκδόσεις Δίαυλος προσέθεσαν το Ποδόσφαιρο στη σειρά Εγκόλπια Του Καλού Μπλοφαδόρου, θεμελιώνοντας την υποδομή του αρχάριου και ενισχύοντας τις γνώσεις του ειδήμονα. Το Εγκόλπιο Του Καλού Μπλοφαδόρου για το Ποδόσφαιρο βρίθει φυσικά γεγονότων, στοιχείων, αδιακρισιών και περιστατικών τα οποία τα προσφέρει με τον πιο διασκεδαστικό και ευφυή τρόπο. Από την ιστορία του παιχνιδιού, τις σύγχρονες διοργανώσεις και τους αγγλικούς συλλόγους μέχρι τους μεγάλους ποδοσφαιριστές και το στρατηγικό σχεδιασμό στην επιλογή ομάδας, ο νέος τίτλος στη σειρά Εγκόλπια του Καλού Μπλοφαδόρου εισάγει τις τρεις βασικές οδηγίες του έμπειρου coach: προπονήσου σκληρά, να έχεις πάντοτε τα μάτια σου στην μπάλα και να μην κάνεις βλακείες. Τέλος, το βιβλίο ούτε αγνοεί δηλώσεις μεγάλων ποδοσφαιριστών τύπου "πρέπει να φτιάξουμε μια τριμελής επιτροπή από πέντε-έξι άτομα" ούτε παραλείπει ένα σύντομο γλωσσάρι με εγγυημένες φραστικές μπαλιές που θα στήσουν το συνομιλητή στη σέντρα.