Πολλαπλά κατάγματα: αφήγηση διδακτική και ψυχωφελής - Ιωάννου, Γιώργος, 1927-1985 (Πεζογραφία, 1982)
Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη, μεγαλωμένος ματαξύ Αθήνας και Θεσσαλονικής, σπουδαγμένος στη Φιλοσοφική Θεσσαλονίκης, εγκατεστημένος μόνιμα πια στην Αθήνα, ο Γιώργος Ιωάννου βρίσκεται σήμερα στο αποκορύφωμα της συγγραφικής του προσπάθειας, που η καλύτερη της έκφραση είναι αυτό το βιβλίο. Όπως ακριβώς τα παλιά "οδοιπορικά", οπώς οι διάφορες ταξιδιωτικές περιπλανήσεις και οι πολεμικές περιπέτειες, έτσι πρέπει να αντιμετωπισθεί και το κείμενο αυτό - "Πολλαπλά Κατάγματα" και "Σφραγιδάκι " - του Γιώργου Ιωάννου - εντυπώσεις, εσωτερικές περιγραφές, άδηλοι και κρύφιοι διαλογισμοί, κοιτάγματα της ζωής μέσα από έναν άλλο χώρο, στον οποίο αποσύρεται το εγώ και επισκοπεί τα πάντα, όταν επισυμβεί στο σώμα το ατύχημα. Και συνάμα περιγραφές του κλίματος της εποχής, του περιβάλλοντος, των ειδικών χώρων, της ειδικής συμπεριφοράς, που εμφανίζουν ξαφνικά προς τον αδύναμο - και μόνο προς αυτόν - οι άλλοι, καθώς τον βλέπουν να βρίσκεται ολότελα στο έλεος τους. Πολλά γνωστά ονόματα, πρόσωπα και πράγματα, της σύγχρονης πνευματικής και κοινωνικής ζωής διέρχονται από τις σελίδες αυτού του βιβλίου, που ήθελε να αποτελέσει κάποτε μαι μαρτυρία για το σήμερα, όπως ακριβό ντοκουμέντο θα ήταν για μας τώρα, αν είχαμε και εκτεταμένη και λεπτομερειακή αφήγηση από συγγραφέα παλαιότερης εποχής σχετικά με ένα ατύχημα του και την αντιμετώπιση του από τους κύκλους του και τη τότε κοινωνία.