Ο τυφλοπόντικας - Barbeau, Philippe 1952- (Βιβλία για νέους ;, 1988)
Αλλεργικοί στα μαθηματικά, ανεπίδεκτοι μαθήσεως και τρομερά άτακτοι ο Ξανθομπάμπουρας και οι συμμαθητές του δεν αφήνουν δάσκαλο να στεριώσει στην τάξη τους. Ώσπου έρχεται ο "Τυφλοπόντικας". Στην αρχή τα παιδιά τον υποδέχονται με έχθρα και καχυποψία. Σιγά-σιγά όμως ανακαλύπτουν μαζί χαρές που ούτε τις φαντάζονταν. Και όλοι μαζί ρίχνονται στην περιπέτεια...