Ολυμπιακοί αγώνες : ολυμπιακοί αγώνες από το βιβλίο Νέος Ανάχαρσις : Τα Ολύμπια από το βιβλίο Ο ηθικός Τρίπους - Ρήγας Βελεστινλής, 1757-1798 (Επιστημονική Εταιρία Μελέτης Φερών-Βελεστίνου-Ρήγα, 2003)
Ο τόμος περιλαμβάνει δύο κείμενα -μεταφράσεις- του Ρήγα: - Το κεφάλαιο "Ολυμπιακοί Αγώνες" από το βιβλίο "Νέος Ανάχαρσις" του J.-J. Barthelemy, Βιέννη 1797, σελ. 252-323. - Το έμμετρο δράμα "Τα Ολύμπια", του ιταλού ποιητή Metastasio, που περιέχεται στον τόμο "Ο ηθικός τρίπους", Βιέννη 1797.