O τελευταίος Nαΐτης - Khoury, Raymond (Ξένη λογοτεχνία / Λιβάνη, 2005)
Το 1291 στη φλεγόμενη πόλη της Άκρας, που παραδίνεται στους Άραβες, δύο Ναΐτες αγωνίζονται να περισώσουν ένα κασελάκι που τους εμπιστεύτηκε ο ετοιμοθάνατος μέγας μάγιστρος του τάγματος. Στα εγκαίνια μιας έκθεσης με θησαυρούς του Βατικανού στο Μητροπολιτικό Μουσείο της σύγχρονης Νέας Υόρκης, τέσσερις έφιπποι μασκοφόροι, ντυμένοι Ναΐτες ιππότες, εισβάλλουν στο μουσείο και σκορπούν τον όλεθρο. Η Τες, μια αρχαιολόγος παρακολουθεί έντρομη τον αρχηγό τους να αρπάζει ένα συγκεκριμένο έκθεμα ψιθυρίζοντας ευλαβικά στα λατινικά. Ο πράκτορας του FBI που αναλαμβάνει την υπόθεση και η Τες θα παρασυρθούν σε ένα ανελέητο κυνηγητό με αδίστακτους δολοφόνους αλλά και ανθρώπους υπεράνω πάσης υποψίας στην προσπάθειά τους να ανακαλύψουν το χαμένο μυστικό των Ναϊτών.