Ιστορίες σε τίτλους - Σαργκάνης, Νίκος 1954- (Ελληνικά Γράμματα, 2003)
Ο Νίκος Σαργκάνης υπήρξε κορυφαίος τερματοφύλακας της μεταπολίτευσης του ποδοσφαίρου μας. Δικαίως τον αποκάλεσαν «Φάντομ». Σε μια θέση που η Ελλάδα, από την εποχή του Πεντζαρόπουλου, δεν είχε αναδείξει άλλον τέτοιο, τερματοφύλακα, ο Νίκος Σαργκάνης ξεχώρισε και για την τόλμη του και για την αυτοθυσία, του, αλλά και για την σύνεσή του, μεγάλα προσόντα και μεγάλη συνέπεια. Ο Νίκος, σαν άνθρωπος είναι και ευφυής και δημιουργικός. Τα τελευταία χρόνια άνοιξε μόνος του μια μεγάλη πόρτα για να αποκτήσουν τα νέα παιδιά από νωρίς τις προδιαγραφές για να γίνουν καλοί αθλητές και άνθρωποι