Τα φυτά : ανακαλύψτε τον συναρπαστικό κόσμο των φυτών, την κατασκευή, την ποικιλομορφία και την ιστορία του κύκλου της ζωή τους - Burnie, David (Τα μάτια της ανακάλυψης, 1994)
Μια πρωτότυπη και συναρπαστική νέα ματιά στο μαγικό κόσμο των φυτών. Καταπληκτικές, ολοζώντανες φωτογραφίες λουλουδιών, καρπών, σπόρων, φύλλων κ.λπ. δίνουν την αυθεντική εικόνα της φυσικής ιστορίας, της ανατομίας και της αύξησης των φυτών. ΔΕΙΤΕ το μεγαλύτερο άνθος στον Κόσμο πού αναπτύσσεται ένας σπόρος πώς είναι το εσωτερικό ενός βλαστού πώς το άνθος προσελκύει τα έντομα ΜΑΘΕΤΕ πώς αμύνονται τα φυτά γιατί τα άνθη έχουν λαμπερά χρώματα πώς ένα φυτό αναρριχάται γιατί μερικά φυτά τρέφονται με έντομα ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ γιατί ορισμένα φυτά έχουν αγκάθια πώς ήταν τα φυτά πριν από εκατομμύρια χρόνια πώς τα φυτά επιβιώνουν στην έρημο πώς ένα φυτό εξαπατά τα έντομα πώς τα φυτά μετατρέπουν το ηλιακό φως σε ενέργεια και πολλά, πολλά άλλα.