Το χρήμα : ανακαλύψτε την ιστορία του χρήματος, από το ξεκίνημα του σαν ασημένιες ράβδοι και όστρακα κάουρι μέχρι το σημερινό πύπλοκο ηλεκτρονικό χρήμα - Cribb, Joe (Τα μάτια της ανακάλυψης ;, 1990)
Εδώ είναι μια πρωτότυπη και εντυπωσιακή παρουσίαση στα νομίσματα του κόσμου. Καταπληκτικές, πραγματικά ζωντανές φωτογραφίες των ασημένιων της Αιγύπτου, της Κινέζικης τσάπας-νόμισμα, των νομισμάτων της Αρχαίας Ελλάδας, του ισπανικού χρυσού, των νομισμάτων σε καταστάσεις πολιορκίας, μέχρι και το σημερινό διεθνή χρήμα, προσφέρουν μοναδική "ματιά" σ' όλο το φάσμα του χρήματος. ΔΕΙΤΕ: το αλάτι-χρήμα της Αιθιοπίας, πώς ήταν τα πρώτα σφυρηλατημένα νομίσματα κα τα χαρτονομίσματα · πώς φαίνεται ένα εκατομμύριο δολάρια. ΜΑΘΕΤΕ: πώς κατασκευάζονται νομίσματα και χαρτονομίσματα, γιατί τα γερμανόπουλα χρησιμοποιούν δεσμίδες χρήματα αντί για τούβλα όταν κτίζουν παίζοντας, γιατί οι αρχαίοι Έλληνες έβαζαν ένα νόμισμα στο στόμα του νεκρού. ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ: την ιστορία του χρήματος της χώρας σας, γιατί βγήκε το πρώτο χαρτονόμισμα. πώς ν' ανακαλύψετε ένα κάλπικο νόμισμα.