Ο καιρός : ανακαλύψτε τον καιρό του κόσμου μας, γιατί βρέχει, πως σχηματίζονται τα σύννεφα, πού δημιουργείται ένας τυφώνας και που μπορείτε να δείτε έναν ανεμοστρόβιλο - Cosgrove, Brian (Τα μάτια της ανακάλυψης, 1993)
Ένας πρωτότυπος και συναρπαστικός καινούργιος οδηγός του ουρανού που βρίσκεται πάνω μας. Καταπληκτικές, ολοζώντανες φωτογραφίες του ουρανού σ' όλες τις καιρικές συνθήκες, και ειδικά φτιαγμένες τρισδιάστατες μακέτες, δίνουν μια αυθεντική και αποκαλυπτική εικόνα του καιρού, από τις ήρεμες καλοκαιρινές μέρες έως τις άγριες χειμωνιάτικες καταιγίδες. ΔΕΙΤΕ τον μεγαλύτερο χαλαζόκοκκο· το μάτι ενός κυκλώνα· ένα τρισδιάστατο θερμό μέτωπο· την ομορφιά ενός κρυστάλλου χιονιού· ένα ουράνιο τόξο· μια αμμοθύελλα. ΜΑΘΕΤΕ ποια είναι η διαφορά μεταξύ ενός στρώματος και ενός σωρειτομελανία· πώς θα αλλάξει ο καιρός της Γης στο μέλλον· γιατί οι τυφώνες είναι τόσο άγριοι. ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ γιατί οι έρημοι είναι ξηρές· πώς γεννιούνται τα σύννεφα· πώς μεγαλώνουν οι σταγόνες της βροχής· πώς να κάνετε τη δική σας μετεωρολογική πρόγνωση· γιατί ο ουρανός είναι γαλανός και πολλά, πολλά άλλα.