Φυσική Ohanian = Ohanians physics - Ohanian, Hans C. (Συμμετρία, 1991)
Σ' αυτή τη δεύτερη έκδοση Φυσικής,ο συγγραφέας, ενσωμάτωσε μια ποικιλία τροποποιήσεων και προσθηκών, τις οποίες είχαν προτείνει πολλοί χρήστες της Πρώτης Εκδοσης. Οι στόχοι που είχε για το βιβλίο παραμένουν οι ίδιοι: η παρουσίαση, δηλ., μιας σύγχρονης, μοντέρνας άποψης της κλασικής μηχανικής και του ηλεκτρομαγνητισμού και η προσφορά προς τους φοιτητές της δυνατότητας να ρίξουν μια ματιά στο τι συμβαίνει στη φυσική σήμερα. Ετσι, σ' ολόκληρο το βιβλίο, ενθαρρύνει τους σπουδαστές να βλέπουν την ατομική δομή της ύλης και να θεωρούν τον υλικό κόσμο ως μια πληθώρα αενάως κινουμένων ηλεκτρονίων, πρωτονίων και νετρονίων. Λόγου χάρη, στα κεφάλαια της μηχανικής, τονίζει ότι όλα τα μακροσκοπικά σώματα είναι συστήματα σωματιδίων και, στα κεφάλαια του ηλεκτρισμού, εισάγω τις έννοιες του θετικού και του αρνητικού φορτίου αναφερόμενος στα πρωτόνια και στα ηλεκτρόνια, και όχι στην απαρχαιομένη διαδικασία της τριβής γυάλινων σωλήνων με μεταξωτό ύφασμα (πράγμα, που, σύμφωνα με τους ειδικούς του τριβοηλεκτρισμού, μπορεί να δώσει λανθασμένο πρόσημο στο φορτίο, εάν το μεταξωτό είχε υποβληθεί σε βαθύ καθαρισμό).