Η αυτοκρατορία : η άνοδος και η πτώση από την πίσω πλευρά του φεγγαριού - Μητρούδης, Θεόφιλος (Ιανός, 2019)
Η άνοδος και η πτώση από την πίσω πλευρά του φεγγαριού. Πρόκειται για μια αυτοβιογραφική αφήγηση, που καλύπτει τα χρόνια που ασχολήθηκε ενεργά με τον Α.Σ. Άρης και κυρίως με το τμήμα Καλαθοσφαίρισης, τη δεκαετία 1984-1994. Μια δεκαετία κατά τη διάρκεια της οποίας συντελέστηκε τόσο η δημιουργία όσο και η αρχή της πτώσης της λεγόμενης «Αυτοκρατορίας» του μπασκετικού Άρη της Θεσσαλονίκης. Τόσο τα γεγονότα που έζησε, οι διάλογοι όσο και η προφορικότητα της γραφής του Θεόφιλου Μητρούδη, κάνουν την αφήγηση αρκετά ενδιαφέρουσα, και όχι μόνο για τους οπαδούς της κιτρινόμαυρης ομάδας.