Ραντεβού στον αέρα : αυτοβιογραφία του κορυφαίου Έλληνα ποδοσφαιριστή του 20ού αιώνα - Παπαιωάννου, Μίμης 1942- (Ελληνική Παιδεία, 2011)
Σε αυτό το βιβλίο αποτυπώνονται τα βήματά μου από τη Νέα Νικομήδεια Ημαθίας και τα ελληνικά γήπεδα ως τα ποδοσφαιρικά σαλόνια της Ευρώπης και των ΗΠΑ. Είτε με βήματα... είτε με άλματα, ακολούθησα τον ανηφορικό δρόμο της συνέπειας, της αγωνιστικότητας και του επαγγελματισμού στα δύσκολα χρόνια, όταν η μοναδική σχεδόν ανταμοιβή του ταλέντου και της προσπάθειας ήταν η αγάπη του κόσμου. Αυτή άλλωστε παραμένει αναλλοίωτη και παντοτινή. Φιλοδοξία μου δεν είναι απλώς να θυμηθούν οι παλιοί, αλλά όλο και περισσότερα νέα παιδιά να εμπνευστούν, ώστε να συνδυάσουν την αγάπη τους για το βασιλιά των σπορ με μια σωστή αντίληψη για τον αθλητισμό και την άμιλλα, απαραίτητο στοιχείο ενός ολοκληρωμένου χαρακτήρα.