Εισαγωγή στην επιχειρησιακή έρευνα - Hillier, Frederick S. 1936- (Τζιόλας, 2018)
Όταν ο Jerry Lieberman και εγώ αρχίσαμε να εργαζόμαστε για την πρώτη έκδοση αυτού του βιβλίου, 50 χρόνια πριν, στόχος μας ήταν να αναπτύξουμε ένα πρωτοποριακό βιβλίο που θα βοηθούσε στο να εγκαθιδρύσει τη μελλοντική κατεύθυνση της εκπαίδευσης στο ανερχόμενο τότε πεδίο της επιχειρησιακής έρευνας. Μετά τη δημοσίευση, ήταν ασαφές πόσο καλά ο ειδικός αυτός στόχος επιτεύχθηκε, αλλά αυτό που έγινε σαφές ήταν ότι η ζήτηση για το βιβλίο ήταν πολύ μεγαλύτερη από ότι καθένας από εμάς είχε προβλέψει. Κανένας από εμάς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι αυτή η σε τόσο μεγάλο βαθμό παγκόσμια ζήτηση θα συνεχιζόταν σε ένα τόσο υψηλό επίπεδο και για μία τόσο εκτεταμένη χρονική περίοδο. [...] (Από τον πρόλογο της έκδοσης)