Η γάτα και τα άλλα αιλουροειδή : ανακαλύψτε τον συναρπαστικό τους κόσμο την εξέλιξη, τη συμπεριφορά και την κρυφή ζωή τους - Clutton - Brock ,Juliet 1933-2015 (Τα μάτια της ανακάλυψης ;, 1991)
Μια πρωτότυπη και συναρπαστική ματιά στον παράξενο κόσμο των αιλουροειδών, άγριων και ήμερων. Καταπληκτικές, ολοζώντανες φωτογραφίες μικρών και μεγάλων ζώων, και των αριστουργημάτων που ενέπνευσαν, προσφέρουν την αυθεντική εικόνα που καλύπτει το θέμα από την "κορυφή μέχρι τα νύχια". ΔΕΙΤΕ Ένα τζάγκουαρ που κολυμπάει ένα αιλουροειδές που μπορεί να αναποδογυρίσει ένα αυτοκίνητο μια γάτα με κατσαρό τρίχωμα μια λεοπάρδαλη που έχασε τις βούλες της τη γάτα που λάτρευαν οι Αιγύπτιοι ένα καρακάλ με αφτιά με φούντες έναν μαύρο πάνθηρα που ορμάει στη λεία του ΜΑΘΕΤΕ τι χρειάζονται τα μουστάκια στις γάτες πώς ρονρονίζουν οι γάτες πώς έχασε την ουρά της η γάτα του Μαν γιατί αν σας γλείφει φιλικά ένα λιοντάρι μπορεί να σας γδάρει το πετσί γιατί το λιοντάρι έχει χαίτη γιατί η τίγρη έχει ραβδώσεις ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ πώς επικοινωνούν τα αιλουροειδή γιατί οι γάτες παίζουν με τη λεία τους γιατί τρώνε χόρτα πώς και γιατί τα αρσενικά ορίζουν το χώρο τους πώς οι γάτες βρίσκουν το δρόμο για το σπίτι γιατί κυνηγούσαν τις μαύρες γάτες και γιατί τις χάιδευαν γιατί λέμε ότι οι γάτες είναι εφτάψυχες και πολλά, πολλά άλλα.