Κίνδυνος στο νησί - Λυχναρά, Λίνα (Κέδρος, 2010)
Το καλοκαίρι αυτό είναι αλλιώτικο από τα άλλα. Ένα περίεργο ατύχημα συμβαίνει σε ένα παιδί και αναστατώνει όλους τους φίλους του που περνούν τις καλοκαιρινές τους διακοπές στο νησί, στο ξενοδοχείο Γαλάζια Ακτή. O αστυνόμος Νάσος Γαβρίλης έχει να λύσει ένα αίνιγμα: Πρόκειται για ατύχημα, ή για εγκληματική ενέργεια; Και ποιος μπορεί να θέλει να κάνει κακό σε ένα παιδί; Μήπως ο κίνδυνος απειλεί όλη την παρέα; Μήπως τα παιδιά έχουν γίνει μάρτυρες κάποιου εγκλήματος και ταυτόχρονα στόχος αδίστακτων κακοποιών; Ποιος είναι στην πραγματικότητα ο μυστηριώδης Γερμανός χερ Γκρούντμαν, που μένει σε μια απομακρυσμένη βίλα του νησιού; Τι μυστηριώδες συμβαίνει στο μοναστήρι της Παναγίας της Γλυκοφιλούσας; Θα μπορέσει ο αστυνόμος Γαβρίλης να δώσει απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα και να σώσει τα παιδιά από τον κίνδυνο που τα απειλεί;