Δύο ιστορίες απο την Πεσκάρα - D' Annunzio, Gabriele, 1863-1938 (Οι συγγραφείς του κόσμου / Γνώση, 1991)
Οι δυο ιστορίες από την Πεσκάρα ταξιδεύουν τον αναγνώστη στην Κάτω Ιταλία και στα μαγευτικά τοπία της, με τις μυρωδιές των εσπεριδοειδών, του λιβανιού και της θάλασσας. Ο Γκαμπριέλε ντ' Αννούντσιο μέσα από τις ανολοκλήρωτες ιστορίες αγάπης, τις θρησκευτικές έριδες, την ένωση του ανθρώπου με τον Θεό, σκιαγραφεί το χαρακτήρα και τη ζωή δυο παρθένων και δίνει μια εκπληκτική ηθογραφία της ιταλικής κοινωνίας του Νότου.