Η δύναμη της ζωής : ημερολόγια 2 : ο δεύτερος τόμος μιας μεγάλης αυτοβιογραφίας - Beauvoir, Simone de, 1908-1986 (Γλάρος, 1980)
Η δύναμη της ζωής» είναι ο δεύτερος τόμος της μεγάλης αυτοβιογραφίας της Σιμόν ντε Μπωβουάρ και καλύπτει τα πρώτα χρόνια της αντισυμβατικής σχέσης της με τον Ζαν Πωλ Σαρτρ, τον μεγαλύτερο φιλόσοφο του εικοστού αιώνα. Είναι η ιστορία μιας ακαταπόνητης έρευνας για προσωπική ελευθερία και ταυτότητα στη διάρκεια της επαναστατημένης δεκαετίας του ’30 και στα κομματιασμένα χρόνια της δεκαετίας του 40. Μπωβουάρ και Σαρτρ, δυο μορφές κλειδιά στην πνευματική και πολιτική ζωή της σύγχρονης Ευρώπης, και κοντά σ αυτούς δεκάδες άλλοι πρωταγωνιστές των πνευματικών και κοινωνικών αγώνων, θα γεμίσουν τις σελίδες αυτού του τόμου.