Χαμένοι εξερευνητές : Λίβινγκστον, Λαπερούζ, Φράνκλιν, Αντρέ, Φώσεττ, Αμούνδσεν, Μάλλορυ, Έρχαρτ, Γκαγκάριν - Βέμπος, Θανάσης, 1963- (Πλοηγός, 2004)
Ταξιδέψτε με τους Χαμένους Εξερευνητές σε αφιλόξενες ζούγκλες, σε ανεμοδαρμένες βουνοκορφές, σε μακρινά νησιά και στη σιωπή των πόλων. Αναζητήστε μαζί τους χαμένες πόλεις, χαμένους πολιτισμούς, παράξενες φυλές, αλλόκοτα πλάσματα, άλλα τοπία, άλλους ουρανούς. Νιώστε το σκίρτημα που φανερώνει τη λαχτάρα για Εκείνο το Κάτι Πέρα από τον Ορίζοντα. Εκείνο το ακατανίκητο Κάλεσμα που σπρώχνει τον ανήσυχο, τον ονειροπόλο, τον τολμηρό, να ακολουθήσει το δικό του μονοπάτι, το δρόμο της καρδιάς του, «δυτικά του Φεγγαριού και ανατολικά του Ήλιου». Λαμπερούζ, Φράνκλιν, Λίβινγκστον, Αντρέ, Φώσεττ, Μάλλορυ, Αμούνδσεν, Έρχαρτ, Γκαγκάριν. Κυνηγοί της περιπέτειας, πρωτοπόροι που χάθηκαν για πάντα, αλλά που ζουν ακόμα σε μια χώρα καμωμένη από τη στόφα των ονείρων. Οι Χαμένοι Εξερευνητές είναι χαμένοι μόνο για εκείνους που έμειναν πίσω. Οι ίδιοι βρήκαν αυτό που αποζητούσαν στην καρδιά της ζούγκλας του Αμαζονίου, στην κορυφή του Έβερεστ, στην παγωμένη σιωπή της Αρκτικής ή στα όρια της στρατόσφαιρας. Αφουγκραστείτε κι εσείς αυτό το υπέροχο Κάλεσμα. Ακολουθήστε τους Χαμένους Εξερευνητές στις περιπέτειές τους. Κι ίσως όχι μόνο μέσα από τις σελίδες αυτού του βιβλίου. . .