Φυσική : θεωρία και πρακτική - Ζαχαρούλης, Αχιλλέας Α. (Ίων, 2013)
Ο πρωταρχικός σκοπός χου μαθήματος της Φυσικής είναι να δώσει στο σπουδαστή των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων μια ενοποιημένη εικόνα της Φυσικής και να τον καταστήσει περισσότερο ικανό να εφαρμόσει τις θεμελιώδεις αρχές της στην Τεχνολογία που θα σπουδάσει. Για το λόγο αυτό κάθε κεφάλαιο περιλαμβάνει τις θεμελιώδεις αρχές της Φυσικής, ενώ παράλληλα αναδεικνύονται πειραματικά και εφαρμόζονται οι θεμελιώδεις νόμοι της, ώστε ο σπουδαστής να αποκτήσει πρακτικές ικανότητες.