Η πτήση του έβδομου φεγγαριού : η διδασκαλία των ασπίδων - Andrews, Lynn V. (Καστανιώτης, 1990)
Σ' αυτό το δεύτερο βιβλίο της, μετά το Γυναίκα μάγος-γιατρός, η Λυν Άντριους συνεχίζει να γράφει για τη μαθητεία της δίπλα στην ιθαγενή Αμερικάνα σαμάν Άνιες Γουίστλινγκ Ελκ. Το πιο αξιοσημείωτο στοιχείο αυτού του βιβλίου είναι η ικανότητά του να μεταδίδει την ουσία των σωματικών αλλά και των πνευματικών μαθημάτων που πήρε η Άντριους κατά την παραμονή της με τις Ινδιάνες Kρη. Το προηγούμενο βιβλίο της μιλούσε λεπτομερειακά για τη μύησή της στις διδασκαλίες της Γυναικείας Αδελφότητας των Ασπίδων, μιας μυστικής κοινωνίας που, κατά παράδοση, είναι η μοναδική ανάμεσα στις ντόπιες της Αμερικής. Σ' αυτό το βιβλίο συνεχίζει την εκπαίδευσή της κι αποκαλύπτει γιατί ένιωθε υποχρεωμένη να γυρίσει και να συνεχίσει τη μόρφωσή της κοντά στην Άνιες. Και τα δυο βιβλία είναι πολύ αξιόλογα, όχι μόνο επειδή ρίχνουν φως σε μια άγνωστη σε μας κουλτούρα, αλλά και για το δυναμικό ύφος της Άντριους και την ανθρωπιά με την οποία ανοίγεται σε νέες και πολλές φορές φαινομενικά αλλόφερτες εμπειρίες.