Χριστουγεννιάτικη ιστορία - Dickens, Charles, 1812-1870 (Νεανική βιβλιοθήκη : Χριστουγεννιάτικη λογοτεχνία, 2008)
Ο τσιγκούνης κι άπληστος Σκρουτζ είναι ο ήρωας αυτής της ιστορίας, που ξετυλίγεται κάποια παραμονή Χριστουγέννων. Τρεις μυστηριώδεις οπτασίες εμφανίζονται μπροστά του και μια σειρά από απρόβλεπτα γεγονότα τον μεταμορφώνουν σε άνθρωπο καλοσυνάτο και σπλαχνικό. Ο Ντίκενς, ο συγγραφέας που αγωνίστηκε για τον εξανθρωπισμό της κοινωνίας, για την καλυτέρευση της θέσης των παιδιών, καυτηριάζει, στηλιτεύει ανθρώπους και θεσμούς και μας συναρπάζει με το χιούμορ, τη φρεσκάδα του γραψίματός του, το πάθος του για τις αιώνιες ηθικές αξίες της ζωής.