Η ονειρεμένη πατρίδα μου - Allende, Isabel, 1942- (Ωκεανίδα, 2004)
Η Ιζαμπέλ Αλιέντε και η μεγάλη αγάπη και νοσταλγία της για τη Χιλή, την πατρίδα της. Η αδιάκοπη παρουσία του παρελθόντος, η αίσθηση της απούσας πατρίδας, ο πόνος για τη χαμένη ευτυχία, η συνείδηση της περιπλανώμενης και ξένης, όλα αυτά, συσσωρευμένα για χρόνια στην καρδιά της, η Ιζαμπέλ Αλιέντε τα αγκαλιάζει και μας τα προσφέρει με μαεστρία και χιούμορ. Βιβλίο βαθιά ρεαλιστικό και συγκινητικό, "η Ονειρεμένη πατρίδα μου" της Ιζαμπέλ Αλιέντε εκφράζει την ανθρώπινη ψυχή μέσ' από δυο ιστορίες, της πατρίδας της και τη δική της, πλέκονται αξεδιάλυτα μεταξύ τους, όπως συμβαίνει μ' όλους τους ανθρώπους.