Μια γυναίκα όπως εγώ - Bawden, Nina, 1925-2012 (Best seller 1 / Περίπλους, 1998)
Η Ελίζαμπεθ και ο Ρίτσαρντ, παντρεμένοι με δυο παιδιά, ζουν στο Λονδίνο. Πραγματοποιώντας ένα όνειρο ζωής, κάνουν διακοπές στο Μαρόκο. Το ταξίδι τους ξεκινά από τις εύφορες ακτές της Μεσογείου και καταλήγει στις άγονες ορεινές περιοχές πέρα από την οροσειρά του Άτλαντα. Μέσα από τις γνωριμίες και τις αναποδιές της εξόρμησής τους η Ελίζαμπεθ κάνει μια ανασκόπηση του δεκαοχτάχρονου γάμου τους και ξαναζεί θλίψεις, απογοητεύσεις και προδοσίες που κλείνει μέσα του. Η Νίνα Μπώντεν μας παρουσιάζει την αμφιθυμία και την πλάνη των δυο συζύγων, στην πορεία μιας αφήγησης που συνδυάζει συγκινητικές στιγμές και ανατρεπτικό χιούμορ ως την απρόσμενα ειρωνική κατάληξή της. Το βιβλίο έχει γνωρίσει στην Μ. Βρετανία αλλεπάλληλες επανεκτυπώσεις και εκδόσεις.