Σαν πνοή του αέρα - Σαραντάρης, Γεώργιος 1908-1941 (Ανθολόγος Ερμής : Επιλογές από τους νεοέλληνες ποιητές, 1999)
Η νέα σειρά έχει τριπλό στόχο: Να κάμει προσιτούς, πρώτα απ όλα στο ευρύ κοινό, τους ποιητές μας όσων τα έργα εκδόθηκαν παλαιότερα, αλλά σήμερα μένουν ανέγγιχτα μέσα στη λήθη των αρχείων και των βιβλιοθηκών, να ανθολογηθούν νεοέλληνες ποιητές, παλαιότεροι και σύγχρονοι, που το έργο τους βρίσκεται βέβαια στην αγορά, ωστόσο ήρθε η ώρα να ξανακοιταχτεί με καινούργια μάτια και, να φανερωθούν οι ποιητές που το έργο τους έμεινε παραγνωρισμένο έως άδικα υποτιμημένο μέχρι τις μέρες μας.