Λεξικό σεξουαλικής αγωγής - Mullinar, Gill (Λεξικά / Πατάκης, 1994)
Το Λεξικό Σεξουαλικής Αγωγής είναι για σένα. Περιέχει ορισμούς λέξεων που σχετίζονται με το σεξ, τις προσωπικές σχέσεις, την εγκυμοσύνη και τον τοκετό. Δίνει δηλαδή απαντήσεις σε θέματα που δύσκολα συζητιούνται ανοιχτά, που συνήθως μένουν αδιευκρίνιστα και που δε βρίσκονται στα συνηθισμένα λεξικά. Ειδικότερα: 1)θα σε βοηθήσει να βρεις ή να επιβεβαιώσεις την έννοια για περισσότερες από 350 λέξεις και όρους της σεξουαλικής αγωγής. 2)θα σου δώσει πληροφορίες για το πώς αλλάζει το σώμα σου καθώς μεγαλώνεις και για τους ποικίλους τρόπους με τους οποίους οι άνθρωποι εκφράζονται σεξουαλικά, 3)θα σου ξεκαθαρίσει ότι έχεις δικαιώματα πάνω στο σώμα σου και στα αισθήματά σου και ότι μπορείς να κάνεις επιλογές, 4)θα σε καθησυχάσει, αν έχεις αμφιβολίες για την ανάπτυξή σου, 5)θα σε βοηθήσει να ενημερωθείς περισσότερο για τις απόψεις ή τις δοξασίες που έχουν οι άνθρωποι για το σεξ και για το τι είναι-ή τι δεν είναι-αποδεκτή και υπεύθυνη συμπεριφορά, 6)θα σε βοηθήσει να βρεις τη διαφορά ανάμεσα στις λέξεις που χρησιμοποιείς σε κάποιες ώρες της ζωής σου και υπό ορισμένες προϋποθέσεις αλλά που θα μπορούσαν να σοκάρουν σε κάποιες περιπτώσεις, και στις λέξεις που μπορείς να χρησιμοποιείς όταν μιλάς με τους γονείς σου, με τους δασκάλους σου, με το γιατρό και με άλλους ενηλίκους.