Η ατμόσφαιρα αλλάζει : μια παγκόσμια πρόκληση - Firor, John W., 1927-2007 (Κωσταράκης, 1992)
Πρόσφατα, ο κόσμος άρχισε να συνειδητοποιεί το φυσικό περιβάλλον του. Όμορφο, αγγελικά πλασμένο, και ξαφνικά... ανυπόφορο. H ατμόσφαιρα αλλάζει, ενώ τρία "θανάσιμα" ερωτήματα περιμένουν ακόμη απάντηση: Tι είναι η τρύπα του όζοντος; Γιατί η βροχή είναι όξινη; Tι προκαλεί αύξηση της θερμοκρασίας στην ατμόσφαιρα; Σε αυτό το μοναδικό βιβλίο. ο John Firor, αυθεντία στην έρευνα της ατμόσφαιρας, δίνει ειλικρινείς απαντήσεις και προτείνει λύσεις. O συγγραφέας συνειδητοποιεί την παγκόσμια πρόκληση όσο κανείς άλλος, γιατί ξέρει πού κρύβονται οι κίνδυνοι. Γνωρίζει την πολιτική που πρέπει να ακολουθήσουν οι κυβερνήσεις των αναπτυγμένων χωρών για να σταματήσουν την καταστροφή του πλανήτη μας -επίσης γνωρίζει γιατί δεν το κάνουν. "H Aτμόσφαιρα Aλλάζει" είναι ένα ήπιο και λογικό... κάτι σαν οικολογικό θρίλερ.