Είμαι πρόσφυγας από την Κερύνεια - Στελλάκης, Νεκτάριος (Καλειδοσκόπιο, 2017)
Στην Κύπρο το 1974 η εισβολή, ο πόλεμος κι ο δρόμος της προσφυγιάς, μαζί με την ορφάνια αναγκάζουν ένα εντεκάχρονο κορίτσι να ορθώσει το ανάστημά της και να βαδίσει μπροστά, χωρίς να εγκλωβιστεί στο παρελθόν αλλά και χωρίς να το αρνηθεί. Μια αληθινή ιστορία που σκοπεύει να ζωντανέψει ερωτήματα για την πατρίδα, την προσφυγιά, τη δύναμη για ζωή, το σθένος της μνήμης και της ελπίδας, την αλληλεγγύη και την αδιαφορία... Ερωτήματα πάντα επίκαιρα και καίρια, που τίθενται και θα τίθενται επιτακτικά στους νέους καθώς καλούνται να κάνουν τις επιλογές τους και να χαράξουν, με "αρετή και τόλμη", τις δικές τους διαδρομές.