Ο Άγιος Βασιλάκης - Χατζόπουλος, Πέτρος, 1979- (Χριστουγεννιάτικα αστεράκια / Ελληνικά Γράμματα., 2006)
Ο Βασιλάκης είναι ένα απ' τα λίγα παιδιά που δε θα 'πρεπε να περιμένουν με τόση ανυπομονησία τα Χριστούγεννα. Ζώντας με τη μαμά του σε μια παράγκα, με τον μπαμπά του να δουλεύει σε μια μακρινή χώρα και την παιδική λαχτάρα του για δώρα και παιχνίδια βουτηγμένη σε μια θάλασσα φτώχειας, ίσως θα 'πρεπε και να αδιαφορεί τελείως για τις γιορτές και τα δέντρα και τον ίδιο τον Αϊ-Βασίλη. Όμως ο Βασιλάκης δεν είναι και τόσο φτωχός στα ζητήματα της καρδιάς. Κι έτσι αποφασίζει να γιορτάσει τα φετινά Χριστούγεννα, ζητώντας απ' το συνονόματο του άγιο όχι ένα, αλλά πολλά δώρα. Που δεν προορίζονται ακριβώς για τον εαυτό του...