Ο κύριος : μυθιστόρημα - James, E. L. (Σύγχρονη ξένη λογοτεχνία / Πατάκης ;, 2019)
Λονδίνο, 2019. Για τον Μάξιμ Τρεβέλυαν η ζωή μέχρι τώρα ήταν εύκολη. Με το ωραίο παρουσιαστικό, τις αριστοκρατικές διασυνδέσεις και την οικογενειακή άνεση, δε χρειάστηκε να δουλέψει επί της ουσίας ποτέ, ενώ ελάχιστες φορές κοιμήθηκε μόνος του. Όλα αλλάζουν όταν αιφνιδίως κληρονομεί τον οικογενειακό τίτλο ευγενείας, τα πλούτη και την περιουσία, μαζί όμως με τις πρωτόγνωρες ευθύνες που αυτά συνεπάγονται. Είναι ένας ρόλος για τον οποίο δεν είναι προετοιμασμένος και στον οποίο πασχίζει απεγνωσμένα να ανταποκριθεί. Η μεγαλύτερη πρόκληση που έχει να αντιμετωπίσει όμως είναι να αντισταθεί στα συναισθήματα που ξυπνάει μέσα του μια άγνωστη, αινιγματική κοπέλα που έφτασε μόλις πρόσφατα στην Αγγλία, με μοναδική της αποσκευή ένα επικίνδυνο και ταραχώδες παρελθόν. Λιγομίλητη, όμορφη και με ταλέντο στη μουσική, είναι γοητευτικά μυστηριώδης και η επιθυμία που αισθάνεται ο Μάξιμ γι’ αυτήν εξελίσσεται σε πρωτόγνωρο πάθος που δεν τολμάει καν να κατονομάσει. Ποια είναι τελικά η Αλέσια Ντεμάτσι; Μπορεί ο Μάξιμ να την προστατεύσει από τη φαυλότητα και την κακία που την απειλούν; Και τι θα κάνει η Αλέσια όταν μάθει ότι και ο Μάξιμ κρύβει κάποια δικά του μυστικά; Από την καρδιά του Λονδίνου στα άγρια τοπία της αγγλικής εξοχής κι από εκεί στην αυστηρή ομορφιά των Βαλκανίων, ο "Κύριος" παρασύρει τον αναγνώστη σε ένα ταξίδι γεμάτο κινδύνους και ανεξέλεγκτα πάθη, κρατώντας τον με κομμένη την ανάσα μέχρι την τελευταία σελίδα.