Ο Δίας, το σόι του και η τρελοπαρέα 3 : η αρπαγή της Περσεφόνης από τον Κάτω Κόσμο - Αντωνίου, Μαρία (Κέδρος, 2015)
Εσείς το ξέρατε ότι οι δώδεκα θεοί του Ολύμπου, που ζούσαν σε μια σπηλιά του Ψηλορείτη στην Κρήτη, ξύπνησαν; Τα εφτά παιδιά της τρελοπαρέας κατάφεραν να κάνουν τα δώδεκα μαραζωμένα, καταθλιπτικά γεροντάκια να ξαναβρούν τα νιάτα και την τσαχπινιά τους. Αλλά στην ΄Ηρα, εκτός από την τσαχπινιά, ξύπνησε και η επιθυμία να ξαναγίνει κοσμοκράτειρα και με τα κόλπα της καταφέρνει να μπουρδουκλώσει θεούς και παιδιά σε απίστευτες περιπέτειες, με πολύ κακά αποτελέσματα για τον Πάνω Κόσμο. Στο τρίτο βιβλίο της σειράς, τα παιδιά - ποιος άλλος; - θα πρέπει να σώσουν τη Γη από τον παγετό που ήρθε ως αποτέλεσμα της δεύτερης αρπαγής της Περσεφόνης από τον Πλούτωνα, αυτή τη φορά και για τους δώδεκα μήνες του χρόνου. Με τη δικαιολογία ότι η Μυρτούλα έχει χάσει την ηρεμία της ψυχής της και ότι πρέπει να τη γιατρέψει ο πατέρας της ιατρικής, ο Ιπποκράτης, τα παιδιά βάζουν πλώρη για του Κάτω Κόσμου τα μπουντρούμια. Εκεί μεταμορφώνουν τον Κέρβερο σε Κερβερούλη και κάνουν χάζι τους κατοίκους του Κάτω Κόσμου - ήρωες, γίγαντες, τέρατα της ελληνικής μυθολογίας και ιστορίας, αλλά και άλλα πλάσματα, που η φαντασία της συγγραφέως επιστρατεύει για να σας κάνει να γελάσετε με την ψυχή σας και ταυτόχρονα να γνωρίσετε πράματα και θάματα. Σας περιμένει πολύ γέλιο, μα το Δία.