Το σπίτι των ονείρων - Gedge, Pauline, 1945- (Δωρικός, 1995)
"Το σπίτι των ονείρων", είναι η ιστορία της Θου, της κόρης του παλιού στρατιώτη των Πίμπου. Αυτή η παράφορη χωρική με τα υπέροχα μπλε μάτια, χαμένη στο μεγαλείο ενός ονείρου, ξεκινάει να κατακτήσει τον κόσμο. Έχει ακόμα ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών της τη λάσπη του Ασουάτ τη γεύση του σκληρού μαύρου ψωμιού στο στόμα της και αδάμαστη την απόφαση να επιβληθεί. Φτάνει μέχρι τα ανάκτορα του Φαραώ, γίνεται η ερωμένη του, η παλλακίδα του. Και κάποτε μπλέκεται στο δίχτυ των συνωμοσιών και παίζει ένα σημαντικό ρόλο στο παιχνίδι των δολοπλοκιών και των αντιθέσεων ανάμεσα στο πανίσχυρο ιερατείο και τον Βασιλιά. Ύστερα από την κατακόρυφη άνοδο ξεπέφτει τελικά μετά από την αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας του Φαραώ στην οποία είναι ο φυσικός αυτουργός. Καταδικασμένη σε θάνατο γλιτώνει και γυρίζει στο χωριό, στο Ασουάτ. Μένει εκεί πια, απομονωμένη, μοναχική, τραγική φιγούρα κλεισμένη στον αδυσώπητο κύκλο της ζωής.