Mια τρομερή ευτυχία - Fitoussi, Michele (Ωκεανίδα, 1997)
Η Άννα πιστεύει πως άραξε επιτέλους σε γαλήνιο λιμάνι. Ένας μονάκριβος γιος, μια οικογένεια γεμάτη στοργή, ένας όψιμος γάμος είχαν καταλαγιάσει το κορμί και την καρδιά της. Μα ξάφνου γυρίζει ξανά εκείνος που άλλοτε ήταν το παν γι' αυτή, που τον είχε αγαπήσει μέχρι τρέλας, μέχρι καταστροφής. Και η Άννα ταλαντεύεται: νιώθει τον κίνδυνο από τη θύμηση. Πώς να ξεχάσει τις ώρες που πέρασε στην αγκαλιά του; Πώς να γιατρέψει τις πληγές από τη ζήλεια και τα ψέματα; Είναι δυνατό να ξαναρχίσουν όλα; Με κίνδυνο να γκρεμιστεί η τωρινή ευτυχία της;