Λειτουργικά συστήματα : αρχές σχεδίασης - Stallings, William (Εκδόσεις Τζιόλα, 2017)
Το μάθημα ασχολείται με βασικά θέματα Λειτουργικών Συστημάτων, όπως η διαχείριση των διεργασιών σε ένα υπολογιστικό σύστημα, διαχείριση νημάτων, διαδιεργασιακή επικοινωνία, ο χρονοπρογραμματισμός της ΚΜΕ, η διαχείριση της μνήμης, το σύστημα εισόδου/εξόδου, η διαχείριση αρχείων, κλπ. Η εργαστηριακή εφαρμογή των παραπάνω γίνεται σε περιβάλλον Unix.