Διαδίκτυα με TCP/IP : αρχές, πρωτόκολλα, και αρχιτεκτονικές - Comer, Douglas E. (Κλειδάριθμος, 2001)
Η Βίβλος του TCP/IP - πλέον πλήρως ενημερωμένη ώστε να αντανακλά όλες τις τελευταίες τεχνολογίες! Ο κορυφαίος ειδικός του Internet Douglas Comer έχει ενημερώσει το κλασικό του υπέροχο βιβλίο σχετικά με τη διαδικτύωση με βάση το TCP/IP, το οποίο είναι φημισμένο για την καθαρότητα και τη διεισδυτικότητα στην εξήγηση της διαδικτύωσης και της δρομολόγησης. Εδώ μπορείτε να ανακαλύψετε πώς οι βασικές τεχνολογίες TCP/IP επέζησαν και εξελίχθησαν μέσα σε δύο δεκαετίες εκθετικής ανάπτυξης, και να κατανοήσετε τα πρωτόκολλα TCP/IP και τις προόδους της τεχνολογίας. Η έκδοση αυτή επεξηγεί νεότερες τεχνολογίες, όπως το Φορητό IP, τα εικονικά ιδιωτικά δίκτυα (VPN) , τη δέσμευση πόρων με το RSVP, και το IPv6. Ο Comer αποκαλύπτει πώς να κάνετε κτήμα σας το TCP/IP, καθώς και πώς δουλεύει το Internet. Ο αναγνώστης απαιτείται να έχει ένα μικρό υπόβαθρο ως προς τα θεμελιώδη στοιχεία των συστημάτων υπολογιστών, αλλά δε χρειάζεται να γνωρίζει εξελιγμένα μαθηματικά. Όπως συμβαίνει και στις προηγούμενες εκδόσεις, η έκδοση αυτή κάνει μια εισαγωγική παρουσίαση των φυσικών δικτύων και μετά δείχνει πώς αυτά συνδυάζονται για να σχηματίσουν ένα διαδίκτυο. Περιγράφει ξεκάθαρα τις σχεδιαστικές αρχές, και αναλύει τα κίνητρα και τις συνέπειες.