Ψυχολογία : άτομο, ομάδα, επιχείρηση - Πιπερόπουλος, Γιώργος Π., 1942- ([χ.ό.], 2007)
Δίνοντας μια ανάγλυφη εικόνα των θεωρητικών σχημάτων που κυριάρχησαν στο χώρο της Ψυχολογίας, ο συγγραφέας προχωρά σε επί μέρους αναζητήσεις στους ζωτικούς χώρους της οργανωσιακής συμπεριφοράς και της βιομηχανικής ψυχολογίας. Εξοικειώνει τον αναγνώστη με τη δυναμική των Ανθρωπίνων Σχέσεων, προσφέροντας τη δυνατότητα αντιμετώπισης προβλημάτων που τον απασχολούν όχι μόνο μέσα στο ψυχοκοινωνικό σύστημα αλλά και στην επιχείρηση ή τον οργανισμό όπου είναι ενταγμένος ως εργαζόμενος ή στέλεχος.