Επτά χρόνια στο Θιβέτ : η ζωή μου στην αυλή του Δαλάι Λάμα - Harrer, Heinrich, 1912-2006 (Λιβάνης - Το Κλειδί, 1989)
Το βιβλίο αυτό είναι μία ταξιδιωτική περιγραφή διαφορετική από τις άλλες. Ο διάσημος εθνολόγος-περιηγητής και γνώστης του Θιβέτ, Χάινριχ Χάρρερ καταγράφει τις εμπειρίες του στην αυλή του Δαλάι Λάμα, στην απαγορευμένη πόλη "Λάσα". Το βιβλίο αυτό δεν αποτελεί μόνο μια περιπέτεια που κόβει την ανάσα, αλλά ταυτόχρονα και μια κατατοπιστική ματιά στα τελευταία χρόνια του θεοκρατικού Θιβέτ.