Αθλητισμός και μέσα μαζικής επικοινωνίας - Wenner, Lawrence A.; Μεταξά, Κάτια; Παπαθανασόπουλος, Στέλιος; Παπαθανασόπουλος, Στέλιος (Επικοινωνία και κοινωνία, 2003)
Έχουμε εισέλθει πια στον εικοστό πρώτο αιώνα και ο αθλητισμός όλο και περισσότερο κατακλύζει τα διεθνή Μέσα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης. Οι εφημερίδες, πολιτικές και οικονομικές, αυξάνουν τις σελίδες τους για να καλύψουν τα δρώμενα του αθλητισμού, ενώ παράλληλα οι εκδιδόμενες αθλητικές εφημερίδες είναι πιο πολλές απ' ό,τι στο παρελθόν. Στην τηλεόραση έχουν πολλαπλασιαστεί τα αθλητικά προγράμματα, όπως άλλωστε και τα αθλητικά κανάλια, εθνικής και παγκόσμιας εμβέλειας, ενώ ουδείς υπεύθυνος των τηλεοπτικών σταθμών θα τολμούσε να αποσύρει τα αθλητικά ένθετα από τα κεντρικά δελτία ειδήσεων. Μια παρόμοια κατάσταση αντιστοιχεί και στο ραδιόφωνο. Καθώς η Ελλάδα ζει στους ρυθμούς των Ολυμπιακών Αγώνων, το βιβλίο αυτό έρχεται να καλύψει ένα σημαντικό κενό στην ελληνική βιβλιογραφία, προσφέροντας μια κατανοητή και σφαιρική επισκόπηση και ανάλυση της αλληλεπίδρασης ανάμεσα στον αθλητισμό και στα ΜΜΕ, καθώς και των επιδράσεων που ασκεί αυτή η σχέση στον πολιτισμό. Το συλλογικό αυτό βιβλίο είναι γραμμένο από ειδήμονες στον κόσμο του αθλητισμού, της μαζικής επικοινωνίας, της δημοσιογραφίας και των πολιτιστικών σπουδών. Μερικά από τα θέματα που καλύπτει είναι τα εξής: - Το μάρκετινγκ και η εμπορευματοποίηση του αθλητισμού. - Η απεικόνιση των δύο φύλων στα ΜΜΕ και στον αθλητισμό. - Ο εθνικισμός και η παγκοσμιοποίηση του αθλητισμού. - Η βία, οι χούλιγκαν και οι εμπειρίες του κοινού. - Ο ρόλος του διαδικτύου στον αθλητισμό. Το βιβλίο αυτό προσφέρει έναν πλήρη και κατανοητό οδηγό σε όσους ενδιαφέρονται για τον αθλητισμό, τη δημοσιογραφία, τα ΜΜΕ και τον πολιτισμό στις σύγχρονες εκδοχές του.