Ο Αντίλ έχει πατρίδα - Τσιτιρίδου-Χριστοφορίδου, Εύη, 1968- (Ελληνοεκδοτική, 2017)
Ένα κρυστάλλινο Πεφταστέρι, η Γοργόνα θάλασσα, ο ταξιδιάρης Άνεμος και μία Καμήλα δρομάδα προσκαλούν τον μικρό πρόσφυγα Αντίλ να τους ακολουθήσει στα λημέρια τους, για να ανθίσει και πάλι το χαμόγελό του. Ποια θα είναι η επιλογή του;