Εγώ ο Τάκης Λουκανίδης : Αυτοβιογραφία - Λουκανίδης, Τάκης (Κέντρο Ευρωπαϊκών Εκδόσεων "Χάρη Πάτση", 2004)
Ο Τάκης Λουκανίδης στα χρόνια της ποδοσφαιρικής του δόξας ήταν ένας λαϊκός ήρωας. O παλαίμαχος άσσος της Δόξας Δράμας, του Παναθηναϊκού, του Άρη και άλλων ελληνικών ομάδων έπαιζε με επιτυχία παντού. Διακρινόταν σε κάθε θέση μέσα στο γήπεδο και σε όλες τις ομάδες που τον είχαν στο ρόστρερ τους. Σκόραρε, αποθεωνόταν, ενώ οι εφημερίδες αφιέρωναν πάντα στις σελίδες τους τα ποδοσφαιρικά του κατορθώματα. Οι διακρίσεις του «Τάκαρου», όπως τον φώναζαν οι φίλαθλοι δεν ήταν το μόνο αντικείμενο σχολιασμού των δημοσιευμάτων. Η ζωή του ήταν περιπετειώδης και αυτό τραβούσε τα φώτα της δημοσιότητας.... (Άρθρο:www.mixanitouxronou.gr)