Μάικλ Τζόρνταν, Ζωή - Lazenby, Roland (MVPublications, 2016)
Ακόμα κι ο ίδιος ο Τζόρνταν αναρωτιόταν στους πρώτους μήνες της επαγγελματικής του καριέρας βλέποντας τον εαυτό του σε βίντεο. "Λες να πετούσα;" είχε πει. "Έτσι φαινόταν. Σίγουρα, έτσι φαινόταν. Τουλάχιστον για λίγο". Το σπανιότατο ταλέντο μοιάζει με κομήτη που διασχίζει με μεγάλη ταχύτητα τον ουρανό και είναι ορατός μόνο χάρη στην φωτεινή ουρά που αφήνει πίσω του. Στο σύνολό της, η μαγευτική καριέρα του Μάικλ Τζόρνταν έκανε τους φιλάθλους, τον Τύπο, τους πρώην προπονητές και συμπαίκτες του, ως και τον ίδιο τον Τζόρνταν, να προσπαθούν ακόμα να καταλάβουν τι είχε συμβεί. Κι έχουν περάσει χρόνια από τότε που αγωνίστηκε για τελευταία φορά. "Καμιά φορά αναρωτιέμαι πώς θα είναι να κάτσω να τα ξανασκεφτώ όλα αυτά", είπε κάποτε, "αν θα μου φαίνονται καν αληθινά". Η ιστορία του Μάικλ Τζόρνταν όπως δεν την ξαναδιαβάσατε ποτέ. Μία βιογραφία, αλλά όχι αγιογραφία! Μία ιστορία που ξεκινά από τα τέλη του 19ου αιώνα, λίγο μετά το τέλος αμερικανικού εμφυλίου και φτάνει μέχρι το σήμερα! (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)