Κανονικά άμορφα = Questions ecclésiologico-canoniques : δοκίμια κανονικής οικονομίας = essais d'économie canonique - Παπαθωμάς, Γρηγόριος Δ., 1960- (Νομοκανονική βιβλιοθήκη, 2006)
Το βιβλίο αυτό περιέχει επτά δοκίμια Κανονικής Οικονομίας. Το κείμενο Ι φιλοδοξεί να δώση το στίγμα της νέας εποχής, της εποχής της πολυπολιτισμικότητας που ξανοίγεται μπροστά μας προκλητική. Ακολουθεί μία κανονική τριλογία (κείμενα ΙΙ, III και IV, κείμενα που προϋποθέτουν αρχετυπικά μία Κανονική Εκκλησιολογία), όπου επισημαίνονται τα σύγχρονα εκκλησιολογικά προβλήματα που καλείται επειγόντως να αντιμετωπίση το ορθόδοξο εκκλησιαστικό σώμα, εάν θέλη πραγματικά να μην υφίσταται με τρόπο απόκοσμο και κυρίως ετεροκεντρισμένο στην νέα αυτή εποχή της πλουραλιστικής κοινωνίας των πολιτών. Το επόμενο κείμενο με αριθμό V αποπειράται να δώση στοιχεία λύσεων θεμελιωμένα στην διαχρονική Κανονική Παράδοση της Εκκλησίας, ενώ το κείμενο VI προσεγγίζει το ζήτημα του γάμου στην προοπτική μιας ποιμαντικής της πολυπολιτισμικότητας. Και το τελευταίο κείμενο της σειράς (VII) επισημαίνει κάποιες κρίσεις που υποφώσκουν στους κόλπους της Ορθόδοξης Εκκλησίας και προτείνει λύσεις οντολογικής και κανονικής υπέρβασής τους. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)