Ερωτική καταιγίδα - Χατζηφωτίου, Ζάχος, 1923- (Φερενίκη, 2011)
Είχε μια μορφή θεϊκή: μαύρα, μακριά μαλλιά και μαύρα, αμυγδαλωτά μάτια. Το πρόσωπό της έπαιρνε κάτι εκφράσεις, όπως μιλούσε, που δεν μοιάζανε σε τίποτα με τις εκφράσεις άλλων γυναικών. Επρόκειτο πράγματι για ένα παράξενα ερωτικό πλάσμα".