Συλλογή Τράπεζας της Ελλάδος : ελληνική ζωγραφική και χαρακτική - Μισιρλή, Νέλλη (Τράπεζα της Ελλάδος, 1993)
Η νεοελληνική τέχνη έχει να επιδείξει μεγάλους καλλιτέχνες, που εμπνεύστηκαν από την ελληνική ζωή και φύση και απέδωσαν δημιουργικά την ιδιαιτερότητα της διαύγειας του φωτός και τη διαφάνεια της θάλασσας που περιβάλλει τον ελληνικό χώρο.