Ο δρόμος της επιστροφής - Κονταξοπούλου, Αγγελική Μ. (Ελληνική λογοτεχνία / Λιβάνη, 2012)
Η Μαρτίνα Σταματέλου, γεννημένη και μεγαλωμένη στην Αμερική, φτάνει στο Δράκανο της Ικαρίας προκειμένου να αναζητήσει το θαμμένο θησαυρό του προγόνου της, Ανδρόνικου Σταματέλου, τρανού καραβοκύρη και γενναίου εξολοθρευτή των πειρατών της Μεσογείου το 18ο αιώνα.