Οι κοινωνικές αναπαραστάσεις για την οικογένεια σήμερα - Ρήγα, Αναστασία Βαλεντίνη (Ελληνικά Γράμματα, 2006)
Στο βιβλίο αυτό καταγράφονται με σοβαρότητα και παντελή έλλειψη μεροληψίας η διαφορετικότητα, η πολυπολιτισμικότητα, οι δυσκολίες των οικογενειακών σχημάτων που αντιμετωπίζουν προβλήματα, αλλά και τα όνειρα που "στήνουν" οι νεότεροι βασισμένοι σε διαφορετικές δομές. O κορμός που λέγεται "οικογένεια" -και ελληνική οικογένεια- διαφαίνεται και σκιαγραφείται με κάθε λεπτομέρεια. Υπ' αυτή την έννοια μελετάται ό,τι περιέχει -και μπορεί να εξακολουθήσει να περιέχει- νέα σχήματα και προβληματικές για το μέλλον της οικογένειας. Τα άρθρα καλύπτουν μια ευρεία κλίμακα σπιτικών που ανήκουν σε πολλές διαφορετικές ομάδες. Aρκετοί από τους συγγραφείς ανήκουν στις νεότερες γενεές ερευνητών, ενώ το περιεκτικό, συστηματικό και επιστημονικά τεκμηριωμένο περιεχόμενο των άρθρων τους καταδεικνύει την άριστη επιστημονική κατάρτιση και υπευθυνότητά τους.