Επιλογή μελετών ιστορίας δικαίου : ρωμαϊκό-βυζαντινό-μεταβυζαντινό δίκαιο και θεσμοί - Μπουρδάρα, Καλλιόπη Αλκ. 1948- (Αντ. Ν. Σάκκουλα Ε.Ε., 2017)
Η μελέτη αυτή επικεντρώνεται όχι μόνο στην ανεύρεση και ερμηνεία κανόνων δικαίου, αλλά κυρίως στην πρακτική, στην καθημερινή εφαρμογή τους. Για τον λόγο αυτό ερευνώνται, εκτός από τις νομοθετικές πηγές, και οι φιλολογικές, γιατί από εκεί αντλούνται στοιχεία της καθημερινής πρακτικής της κοινωνίας.