Το επαναστατικό πνεύμα - Kropotkin, Petr Alekseevich 1842-1921 (Θεωρητικοί της αναρχίας)
Τα κείμενα αυτού του βιβλίου είναι μια επιλογή από άρθρα που έγραψε ο Π. Κροπότκιν στα 1879 - 1882 και δημοσιεύτηκαν στην αναρχική εφημερίδα Ο Επαναστατημένος. Μετά την αποφυλάκισή του, στα 1883, ο φίλος του Ελιζέ Ρεκλύ, με τον οποίο έγραφαν την «Παγκόσμια Γεωγραφία», τα συγκέντρωσε και τα εξέδωσε στα 1885 σ' ένα βιβλίο με τίτλο Λόγια Ενός Επαναστατημένου. Η μετάφραση έγινε από το γαλλικό πρωτότυπο.