Ο γρύλος στο τζάκι : μια χριστουγεννιάτικη ιστορία - Dickens, Charles, 1812-1870 (Νεανική βιβλιοθήκη : Χριστουγεννιάτικη λογοτεχνία ;, 1999)
Μέσα σ' έναν κόσμο παιχνιδιών από κούκλες και ζωάκια, οι άνθρωποι χάνουν την καθημερινή υπόστασή τους: αν είναι καλοί, μεταμορφώνονται σε ακόμα καλύτερους. Αν είναι κακοί, μεταμορφώνονται σε τέρατα. Πάντα όμως υπάρχει ένας Γρύλος στο τζάκι του κάθε σπιτιού, που αποκαθιστά τα πράγματα, παίρνει το μέρος των καλών και οι κακοί ρίχνονται στα τάρταρα της ανυπαρξίας.